MEDALJEFANGST NM SENIOR 2019

Da var nok et norgesmesterskap over for denne gang, og regionen fryder seg over resultatene. Av 101 løftere som stilte til start var 43 utøvere fra Østlandet vektløfterregion. I ni forskjellige klasser fordelt på damer og herrer ble det totalt 15 medaljer. Det ble satt 12 norske rekorder og tre nordiske rekorder fordelt på fire utøvere fra Østlandet vektløfterregion.

Først ut i ilden lørdag morgen stilte 8 løftere fra regionen i klasse senior herre -67 og -73. Michael Rosenberg fra Elverum Atletklubb debuterte i sitt første NM og endte med en total på 96 kg rykk og 121 kg støt, dette holdt til en bronsemedalje og vi gratulerer med en meget vellykket NM-debut. Vår egen regionstrener Fredrik Kvist Gyllensten gikk for seks av seks løft, hvor dessverre siste støt ble underkjent av jury. Tross for dette holdt hans 103 kg i rykk og 125 kg i støt til sølvmedaljen bak gullet tatt av Tambar-løfteren Jantsen Øverås.

 

Fv. Fredrik Kvist Gyllensten (Christiania Atletklubb), Jantsen Øverås (Tambarskjelvar IL) og Michael Rosenberg (Elverum Atletklubb).

I -67 kilosklassen får vi oppleve et comeback av Spydeberg Atletenes Daniel Strømsborg Roness. Det siste året har Daniel slitt med kneskade og hatt en lang prosess for å treffe klassen. Han viste skikkelig styrke med å åpne på ny norsk rekord i rykk på 110 kg, han fortsetter å øke rekorden på andreløftet med 115 kg. I siste rykk slår han til med en nordisk rekord på hele 119 kg, dette er 1 kg mer enn den norske rekorden han satt i den tidligere vektklassen -69.

Daniel Strømsborg Roness, Spydeberg Atletene med 119 kg i rykk.

 

Men han stopper ikke å imponere, i støt er åpningsløftet også norsk rekord på 140 kg. På andreløftet blir det en miss på norsk og nordisk rekordforsøk på 148 kg. Når lagkamerat Christian Lysenstøen bestemmer seg for å stå over siste løft ser man god lagånd da han heller høyner til 148 kg som da ga Daniel den pausen han trengte for et siste forsøk. 148 kg sitter på tredje støtforsøk, og dermed tar Daniel enda en ny norsk rekord i støt og sammenlagt, for ikke å snakke om nordiske rykk, støt og sammenlagt rekord i -67 klassen. Et virkelig imponerende comeback!

Fv. Bendik Dalen (Kvadraturen Vektløfterklubb), Daniel Strømsborg Roness (Spydeberg Atletene) og Even H. Walaker (Tønsberg-Kameratene Vektløfting).

 

Mesterskapets andre pulje var en ren -81 kilos-herreklasse. Her har vi nok en NM-debutant som imponerer. Reza Benorouz fra Spydeberg Atletene løfter seg til en sølvmedalje med 109 kg rykk og 140 kg støt, vi gratulerer.


Reza Benorouz, Spydeberg Atletene med 109 kg i rykk.

 

Tomas Fjeldberg fra Spydeberg Atletene er siste mann ut i rykk og kan derfor skaffe seg et godt forsprang til støtkonkurransen. Han drar i land et etterlengtet gull med 125 kg rykk og 140 kg støt.


Tomas Fjeldberg, Spydeberg Atletene med 125 kg i rykk.

 


Fv. Reza Benorouz (Spydeberg Atletene), Tomas Fjeldberg (Spydeberg Atletene) og Johan Espedal (Stavanger Vektløfterklubb).

 

Dagens første damepulje består av tre forskjellige vektklasser, -49, -55 og -59 klassen. Mesterskapets letteste dameløfter er en NM-debutant fra Spydeberg Atletene, Marie Haakstad. Som eneste løfter i sin klasse ble gullet sikret, hun satte 54 kg i rykk og avsluttet støt med 71 kg som ble en norsk seniorrekord i vektklassen -49.


Marie Haakstad, Spydeberg Atletene, gullmedaljør og norsk rekordholder i støt i -49 kilosklassen.

 

I -64 kilosklassen ble det en spennende konkurranse og her stilte Spydeberg Atletene med flere løftere. Lena Richter, NM-debutant fra Spydeberg Atletene, satte nye personlige rekorder i både rykk og støt. Med siste støtet passerte hun AK Bjørgvins Emma Hald med 1 kg, og det var dette som skulle til for å kapre en bronsemedalje i debuten, 73 kg rykk og 96 kg støt. Gratulerer med vellykket debut.


Fv. Marie Mossige Grythe (Spydeberg Atletene), Frida Ruethemann Nilsen (AK Bjørgvin) og Lena Richter (Spydeberg Atletene).

 

Marie Mossige Grythe fra Spydeberg Atletene er inne i sitt første år som veteran og viser at hun vil gjøre det godt som både senior og ung veteran. Med 79 kg i rykk og 95 kg i støt tok hun ikke bare ny norsk veteranrekord i klasse K1 for rykk, støt og sammenlagt, men kunne gledelig ta i mot sølvmedaljen på pallen bare 4 kg bak Frida Ruethemann Nilsen fra AK Bjørgvin som tok gullet.


Fv. Christian Lysenstøen, Johan Thonerud (leder), Camilla Simonsen Brustad, Kaya Synnøve Kristiansen, Helene Vabø Thorsen, Sanna Uppling, Marie Haakstad, Daniel Strømsborg Roness, Marie Mossige Grythe og Lena Richter.

 

Søndagen startet med en sterk damepulje. Her var det fire vektklasser representert og regionen hadde løftere i to av disse.

I -76 kilosklassen stilte juniorløfter Maren Fikse fra Gjøvik Atletklubb. Hun er nå i sitt siste år som junior og det var tydelig at hun var her for å sette rekorder, men det kom også forsøk på å ta gullet fra Spydeberg Atletenes Melissa Schanche. Tross for at Maren bare satte tre løft ble det ny norsk juniorrekord i rykk på 83 kg og hun fikk en velfortjent sølvmedalje. Hun hadde to forsøk på juniorrekord i støt og sammenlagt, hvor dessverre begge løft ble underkjent. Det skal nevnes at hadde siste støtet blitt godkjent hadde juniorløfteren bare vært 1 kg bak gullmedaljen. Dette er sterkt og lover godt for hva vi har å forvente av Maren som senior.

Melissa Schanche fra Spydeberg Atletene tok sitt tredje NM gull med 84 kg i rykk og 98 kg i støt. I siste løft ble det et solid forsøk på ny norsk støtrekord, med en tyngre vending så det dessverre ikke ut til at det var nok futt igjen til overstøtet, men vi skal ikke se bort i fra at standarden på 103 kg vil stå for lenge.


Fv. Maren Fikse (Gjøvik AK), Melissa Schanche (Spydeberg Atletene) og Elisabeth Settem (Trondheim AK).

 

Vi beveger oss til de tyngre herreklassene og -96 kilosklassen står for tur. Sjur Djupedal fra Lørenskog Atletklubb hadde NM-debut hvor bronsen ble pent servert til han når lagkamerat Eirik Mølmshaug endte uten resultat i støtkonkurransen. Med 108 kg i rykk og 146 kg i støt ble bronsen hans, gratulerer med debut!


Sjur Djupedal fra Lørenskog Atletklubb.

 

På toppen av pallen i -96 kilosklassen finner vi T & IL Nationals Leik Simon Aas. Med 116 kg i rykk og 152 kg i støt ble det overlegne 13 kg over 2. plassen tatt av AK Bjørgvins Sebastian Fløysvik.


Fv. Sebastian Fløysvik (AK Bjørgvin), Leik Simon Aas (T & IL National) og Sjur Djupedal (Lørenskog Atletklubb).

 

I -102 kilosklassen ble det medalje til Spydeberg Atletenes NM-debutant Jørgen Kjellevand som ga en flott danseoppvisning på plattformen under samtlige løft. 122 kg i rykk og 150 kg i støt ga han en bronsemedalje og vellykket debut.


Fv. Børge Aadland (AK Bjørgvin), Phillip Houghton (AK Bjørgvin) og Jørgen Kjellevand (Spydeberg Atletene).

Lars Joachim Nilsen fra T & IL National tok hjem bronsemedaljen i klasse -109 med 115 kg i rykk og 147 kg i støt. Lenger opp på pallen finner vi Gjøvik Atletklubbs Tor Kristoffer Klethagen med 130 kg i rykk og 150 kg i støt, og med det kunne ta med seg gullmedaljen opp til Mjøsa.


Fv. Laurits Hamre (AK Bjørgvin), Tor Kristoffer Klethagen (Gjøvik AK) og Lars Joachim Nilsen (T & IL National).

 

Vi gratulerer alle deltakere, medaljører og rekordholdere med et meget vellykket stevne. Og takk til Larvik Atletklubb for et flott arrangement.

__________________________________

Total oversikt medaljer:

SK -49 – Marie Haakstad, Spydeberg Atletene – GULL
SK -64 – Marie Mossige Grythe, Spydeberg Atletene – GULL
SK -64 – Lena Richter, Spydeberg Atletene – BRONSE
SK -76 – Melissa Schanche, Spydeberg Atletene – GULL
SK -76 – Maren Fikse, Gjøvik Atletklubb – SØLV

SM -67 – Daniel Strømsborg Roness, Spydeberg Atletene – GULL
SM -73 – Fredrik Kvist Gyllensten, Christiania Atletklubb – SØLV
SM -73 – Michael Rosenberg, Elverum Atletklubb – BRONSE
SM -81 – Tomas Fjeldberg, Spydeberg Atletene – GULL
SM -81 – Reza Benorouz, Spydeberg Atletene – SØLV
SM -96 – Leik Simon Aas, T & IL National – GULL
SM -96 – Sjur Djupedal, Lørenskog Atletklubb – BRONSE
SM -102 – Jørgen Kjellevand, Spydeberg Atletene – BRONSE
SM -109 – Tor Kristoffer Klethagen, Gjøvik Atletklubb – GULL
SM -109 – Lars Joachim Nilsen, T & IL National – BRONSE