Referat fra RM 2020 – Østlandet vektløfterregion

Klokken 0700-0800 startet innveiingen til årets RM ved Østlandet vektløfterregion.

Det var en trøtt, kald, men positiv gjeng som veide inn – både løftere og funksjonærer.

Da en av regiontrener og regionstreneransvarlig ble rammet av karantenebestemmelser ble vi også rammet av ressurssvekkelse i forbindelse med smittevernet. Beskjeden kom rundt midnatt dagen i forveien, og vi måtte ta en rask avgjørelse om kansellering eller ikke.

Regionsleder og stevneansvarlig gjorde sammen avgjørelsen om å holde RM 2020 på Østlandet. Til tross for at vi ble såpass hardt rammet av at Celine ikke kunne komme, klarte vi likevel å gjennomføre det vi regner som et smittevernsvennlig regionsmesterskap.

Folk var flinke til å gjøre rent, holde avstand og ta i mot beskjeder. Innen mandag formiddag hadde alle klubber gitt kontaktinformasjon til regionsstyret for å kunne spore eventuell smitte.

Det finnes ingen garantier i denne sammenhengen, men vi mener bestemt at vi har gjort forsarlige avgjørelser.

I stedet for den planlagte modellen med to stevnestenger, hvor en alltid var klar til neste løft, gikk vi for å bruke CrossFit Fredrikstad sine engangs disinfeksjonsservietter som gjorde stangen ren -og- tørr til neste løfter.

Vi gikk også for å desinfisere stangen selv om enkelte løftere skulle løfte etter seg selv. Dette på grunn av at vi hadde et adskilt utøverrom hvor vi ikke hadde oversikt over hva utøverne kunne ta på eller komme i kontakt med.

Takk til alle utøvere og støttepersonell for at dere ivaretar smittevernet sammen med oss.

Pulje 1
Ungdommene var først ut i ilden, hvor Madeleine fra Gjøvik AK var første løfter på plattingen under årets RM. Madeleine fikk 6 godkjente løft og satte med det standarden for løftingen i helgen. Madeleine fikk sølv i sin vektklasse, hvor June Hansen tok gull!

For junior kvinner var det Maja Bjørnstad som tok gullmedaljen. Kristin Rogstad Karlsen kom på andre plass og Charlotte Martinsen sikret bronsemedaljen.

Beste løfter Ungdom Kvinner:
1. plass – June Hansen – Gjøvik AK – 145,62 poeng
2. plass – Marthe Eklund – Gjøvik AK – 129,93 poeng
3. plass – Madeleine Janeck – Gjøvik AK – 101,35 poeng

En blid gjeng fra Gjøvik AK!

Beste løfter Junior Kvinner:
1. plass – Maja Bjørnstad – Elverum AK – 146,30 poeng
2. plass – Kristin Rogstad Karlsen – Spydeberg Atletene – 133,66 poeng
3. plass – Charlotte Martinsen – Oslo AK – 124,81 poeng


Pulje 2
Pulje 2 var fylt av aldersklassen Ungdom Menn. Første løfter ut var også yngst og gjennomførte sitt første stevne på eksemplarisk vis. 6 godkjente løft for Aleksander L. Tronsgård fra Elverum AK gjorde en god figur på platformen og satte 102,00 poeng. Bra jobbet! Aleksander tok gullmedaljen i sin vektklasse med seg tilbake til Elverum!

Det var en spennende pulje, med mange god resultater. Spesielt godt utmerket nest yngste i puljen, Emil Viktor Sveum, som satte smått utrolige 200,81 poeng med helt fortreffelig teknikk og tangerte norske rekorder i rykk, støt og sammenlagt! Vi håper på like god deltakelse ved neste mesterskap.

IL Kraftsport hadde med seg tre ungdomsøftere som gjennomførte sitt første mesterskap i vektløfting. Tobias Aarvold, Fillip Bø Guldbransen og William Sedlak stilte i hver sin vektklasse og tok hver sin gullmedalje! Gratulerer!

Beste løfter Ungdom Menn:
1. plass – Emil Viktor Sveum – Gjøvik AK – 200,81 poeng
2. plass – Eirik Nilsen – Spydeberg Atletene – 162,13 poeng
3. plass – Tobias Aarvold – IL Kraftsport – 153,57 poeng

3. pulje
Så var det Seniorene sin tur. Først ut var Susanne Linnea Leer som satte 5 av 6 godkjente løft. De tyngste vektene i puljen ble dratt av Spydeberg Atletenes Lena Richter med 81 kg i rykk , og 101 kilo i støt etter å ha bommet på 100 kg i støt.

Marie Haakstad fra Spydeberg Atletene satte veteranrekorder, rykk 58 kg og sammenlagt 128 kg! Gratulerer!

4. pulje
Senior menn ble innledet av Adrian Liland fra Spydeberg Atletene. Alle SM gjorde over 200 poeng! I denne puljen var det temmelig spennende, kun Robert Grønland fra Elverum AK satte 6 godkjente løft.

Daniel Strømsborg Roness skulle kvalifisere til nordisk i dag. Det gjorde han med glans, og satte sogar to nye norske rekorder, i støt og sammenlagt. 155 kg støt satt som støpt, og sammenlagtrekorden ble et faktum! Gratulerer! Han slo med dette sin gamle rekord med to kilo!

5. pulje
Damene løftet femte og nest siste pulje, og satte nervene våre i spenn. To løftere fikk ikke sammenlagt-resultat, noe som alltid er kjedelig for både løftere, lagledere og arrangør. Bedre lykke neste gang, vi føler med dere!

I denne puljen skulle Melissa Schanche kvalifisere til nordisk, og det lå lenge lovende an til et godt resultat. Dessverre ble det press i siste støt, til stor skuffelse for Melissa, Spydeberg Atletene og arrangør. Skikkelig kjedelig!

Beste løfter Veteran Kvinner
1. plass – Hege Grønland – Elverum AK – 105,73 poeng (K2 -71)

Beste løfter Senior Kvinner
1. plass – Lena Richter – Spydeberg Atletene – 238,30 poeng
2. plass – Melissa Schanche – Spydeberg Atletene – 223,14 poeng
3. plass – Ragnhild Haug Lillegård – Oslo Atletklubb – 211,87 poeng

6. pulje
Etter en lang og krevende dag for et fåtall av funksjonærer og frivillige, var det duket for siste pulje. Crossfit Fredrikstad var et godt egnet sted for vårt mesterskap. Lokalet gjorde det mulig å holde avstand. Det ble langt mindre rigging enn ved å leie en tom idrettshall, siden det var plattinger og oppvarmingsskiver på plass.

Først ut var Oslo atletklubbs Arne Vestrheim. Sjelden har vi sett så mange veteranløftere hos oss, hele 6 veteraner løfter på årets RM. Eldste veteran var i en klasse for seg selv og tok overlegent hjem sin bestepremie; Geir Hestmann briljerte på plattingen med 92 kg i ryk og 105 kg i støt. Imponerende resultat i M6 med 338,52 poeng!!

Dagens tyngste løft skulle likevel ikke settes i plussen, da Jørgen Kjellevand sliter med vond rygg. Likevel satte han 125 kg i rykk, og 150 kg i støt. Godt jobba!

Bestepremie veteran menn
1. plass – Geir Hestmann – Oslo Atletklubb – 338,52 poeng
2. plass – Mauricio Kjeldner – Spydeberg Atletene – 291,66 poeng
3. plass – Robert Grønland – Elverum Atletklubb – 266,26 poeng

Bestepremie senior menn:
1. plass – Daniel Strømsborg Roness – Spydeberg Atletene – 347,04 poeng
2. plass – Reza Benorouz – Spydeberg Atletene – 332,67 poeng
3. plass – Jørgen Kjellevand – Spydeberg Atletene – 302,35 poeng

Oversikt over klubbene

Arrangementer

juni, 2021

Følg oss i sosiale medier

Siste nytt

Oppdatering om RM 2021
20Jun

Oppdatering om RM 2021

Søndag 27. juni stiller Tryggve Duun, Hilde Næss og Asta

Et inkluderende løftemiljø
17Jun

Et inkluderende løftemiljø

Vi i Østlandet vektløfterregion er den mest folkerike delen av

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE
17Jun

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE

Denne bloggartikkelen er skrevet av landslagsbokser og masterstudent i ernæringsfysiologi

Relaterte artikler

Et inkluderende løftemiljø
17Jun

Et inkluderende løftemiljø

Vi i Østlandet vektløfterregion er den mest folkerike delen av landet, selv om vi ikke har så mange løfteklubber eller utøvere. Men vi har gode forutsetninger for rekruttering med en slik befolkningsmasse! Det betyr at vi kan få alle typer mennesker inn i våre klubber, og da er det viktig å ta et standpunkt. Et […]

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE
17Jun

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE

Denne bloggartikkelen er skrevet av landslagsbokser og masterstudent i ernæringsfysiologi ved UiO, Madeleine Angelsen. @angelsenkosthold 2021 HVA GJØR EN VEKTLØFTER GOD?Jeg er jo egentlig bokser, men på samme måte som i boksing er styrke og eksplosivitet viktige egenskaper for å bli god i olympisk vektløfting. For å bli sterkere og mer eksplosiv kreves trening, hvile […]

Gangen i et stevne
10May

Gangen i et stevne

Robert Grønland fra Elverum AK har laget denne saken, som vi tenkte at flere kunne ha nytte av. Det er mange regler, kurs og veiledninger for funksjonærer og dommere som handler om stevner og hva som skjer der. Men det er ikke alltid like lett som utøver å få fatt på alt som skjer ved […]

Utøverintervju
09May

Utøverintervju

10 spørsmål med Daniel Strømsborg Roness Av: Nicolai RonessJeg spurte Daniel om han kunne ta seg tid til å svare på 10 spørsmål om sin vektløfterkarriere. Han sa selvfølgelig ja! Det blir spennende å følge Daniel under EM i Moskva 2021, og da er det alltid kjekt å vite litt mer om utøveren som står […]

Nyhetsbrev

Vi sender ut et nyhetsbrev en gang i blant. 

I nyhetsbrevene våre får du referater fra stevner, praktisk informasjon om kommende arrangementer og andre spennende nyheter. 

Registrer deg i dag, og få nyhetsbrevet du og. Vi lover – dette er det eneste vi bruker dataene dine til.

For å registrere deg som mottaker av nyhetsbrevene våre ber vi deg om å klikke på boksen under.

Du kan kansellere nyhetsbrevet når som helst ved å trykke på linken nederst på nyhetsbrevet vi sender deg.

Vi bruker Mailchimp. Ved å abonnere godtar du at dataen blir lagt inn i Mailchimp-systemet vårt Les mer om Mailchimps personvernspolicy her.

Telefonnummer

+47 958 36 159

Epost

vektloftingost@gmail.com

Postadresse

Hunnsvegen 66
2819 Gjøvik

X