IWF – likestilte vektklasser for damer og herrer !

IWF komitebilde
Foto: Fra IWFs komitémøte i Tbilisi.

SPENNENDE FRA IWF – LIKESTILTE VEKTKLASSER FOR DAMER & HERRER !

Hvor ofte har man ikke irritert seg over de ulike antall vektklasser for damer og herrer i vektløfting, styrkeløft, etc.
Men nå kommer IWF (Det internasjonale Vektløfterforbundet) med en god nyhet.
Se utdrag nedenfor av artikkel av Daniel Etchells, etter IWF-møtet, tirsdag 21. juni 2016, i Tbilisi, Georgia.

KJØNNSLIKESTILTE KATEGORIER FOR KROPPSVEKT ER FORESLÅTT I PRINSIPPET AV IWF.

I IWF er man prinsipielt blitt enige om å introdusere en kroppsvektkategori for kvinner som er likestilt med de åtte eksisterende vektklasser for menn.

Siden 1998 har de syv vektklassene for kvinner vært 48 kg, 53, kg, 58 kg, 63 kg, 69 kg, 75 kg og over 75 kg, mens menns åtte vektklasser har vært 56 kg, 62 kg, 69 kg, 77 kg, 85 kg, 94 kg, 105 kg og over 105 kg.

Kvinners nye vektklasser, som det gjenstår å få bekreftet, ser nå ut til å bringe likevekt mellom de to kjønn.

Så tidlig som i 1987 ble det offisielle VM i vektløfting for kvinner, men det var ikke før de Olympiske leker 2000 i Sydney at en offisiell olympisk konkurranse i vektløfting for kvinner ble introdusert.

Idretten blir nå oppmuntret til å fremme kjønnslikestilling, og med Agenda 2020 reformer bemyndiges IOC (Den Internasjonale Olympiske Komité) til “å arbeide med de internasjonale forbundene for å oppnå 50 % kvinnelig deltakelse i de Olympiske leker.”

Beslutningen ble truffet som en del av komitémøter som ble holdt her i dag i Georgias hovedstad, i forkant av styremøte og kongress.

Hele artikkelen i original her: Forslag om likestilling av vektklasser.

IWF-logo