Kompetanselørdag i Osloidrettens Hus


Dietmar Wolf foreleser.
Foto: Hans Martin Arnesen

LEDERKURS OG KLUBBLEDERKONFERANSE 2017
Osloidrettens Hus, lørdag 23. september 2017.

Østlandet Vektløfterregion arrangerte sin første kompetanselørdag i Osloidrettens Hus på Ekebergsletta i Oslo. Økten før lunsj besto av lederkurs med ekstern foreleser, der temaet var organisasjonsutvikling. Etter lunsj ble det gjennomført en klubblederkonferanse, der regionens muligheter og utfordringer var tema.

Dietmar Wolf, idrettsfaglig rådgiver og landslagssjef i Norges Styrkeløftforbund, holdt en tankevekkende forelesning i emnet organisasjonsutvikling. Flere av de interessante poengene som ble tatt opp vil kunne bli til nytte under den videre utviklingen av vår region. Noen stikkord var satsningsområder, inkluderende miljø, organisasjonsplan, sportslige mål og regionsutvikling.

Etter lunsj var det klubblederkonferanse under ledelse av Hans Martin Arnesen. Ettersom det var første gang vi holdt klubblederkonferanse i vår region, ble det tatt utgangspunkt i regionens strategiske plan, slik at situasjonsanalyse, mål, strategi og taktikk ble behandlet. Ledetråden var; hvor står vi nå, hvor vil vi og hva skal vi gjøre for å komme dit?

Under gruppearbeidet kom det fram flere gode forslag på det taktiske plan i forbindelse med utvikling av region, klubber og utøvere. For eksempel: Hvordan benytte de øremerkete bingomidlene? Hvordan stimulere klubbene til å satse på rekruttering? Både for regionsstyret og regionstrenerne vil noen av forslagene komme til nytte i arbeidet med planer og budsjetter for 2018 og videre fremover.

Deltakerne på kompetanselørdagen var: Hilde Næss, Lørenskog AK, Andreas Nordmo Skauen, Oslo AK, Fredrik K. Gyllensten, Christiania AK, Christian Lysenstøen, Spydeberg Atletene og Hans Martin Arnesen, IL Kraftsport.