Referat fra Regionsmesterskapet 2018

Regionsmesterskapet 2018 ved Gjøvik Atletklubb, 20-21. oktober2018

Gjøvik AK hadde igjen RM, denne gangen på klubbens eget lokale. Derfor var det endret oppskrift for avvikling av RM; det gikk over to dager. Lørdagen var damenes dag, mens herrene løftet søndag. Det ble kortere dag for funksjonærer og arrangører, men det ble jo naturlig nok litt tynnere publikum. Det var først i overkant av 50 påmeldte, men etter endt innveiing endte vi på 41 løftere, 17 var kvinner hvorav 5 ungdomsløftere – alle ungdomsløfterne var jenter.

 

Først ut i pulje 1 var ungdomsløftere fra Gjøvik og Oslo Atletklubber. Jentene har fått styr på løftingen og alle fikk resultat, selv om det var noen bomløft. Takk til Dalia, Hermine, Malin, Mille og Charlotte for god start på helgen! Jentene hjalp til med kiosken etter endt stevne, det er skikkelig lagånd 🙂

 

I pulje 2 var flere klubber representert og vi fikk ny regionsrekord i SK -53. Først ut var veteranløfteren i K2 -69 Hege Grønland fra Gjøvik AK, første store stevne etter utført instruktørutviklingskurs ved GAK. Den høyeste poengsummen i pulje 2 gikk til SK -63 Ragnhild Haug Lillegård fra Oslo Atletklubb, som kun satte ett rykk; åpningsløftet på 64 kilo. Ragnhild følte seg nok ikke helt i form da hun forsøkte på en kraftig banting før stevnestart; hun veide inn på 58,09. 2 støt skulle også bommes, men hun satte 80 kilo i andre løft. Regionsrekorden ble satt av Marie Haakstad som slo sin egen rekord fra tidligere i sesongen; 68 kilo satt lett på plass over hodet og regionen gratulerer Marie med ny rekord!

 

I pulje 2 fikk vi se to løftere med over 200 poeng; Gjøvik AKs Maren Fikse og Spydeberg Atletenes Melissa Schanche gjorde begge en god konkurranse, mest fornøyd var nok Melissa med å ha satt norgesrekord i SK 90. Både 86 og 88 kilo i rykk holdt til ny norgesrekord, og med pers i støt på 103 kilo holdt det til sammenlagt-rekord også! En stor gratulasjon er på sin plass for en norgesrekord som blir historisk.

Søndagen kom og pulje 4 var i gang. Veteran M2 fra Gjøvik AK; Robert Grønland åpnet denne dagen med rykkserien 67, 71 og bom på 74 kilo. Alle i regionen gleder seg til Lars-Thomas Grønlien fra Oslo AK skal på scenen, en underholdende løfter som gjør gode løft. Men denne gangen var det Kristoffer Solheimsnes fra Gjøvik AK som stjal showet da han perset i støt med 108 kilo, til jubel fra både seg selv og hele salen. Ole Jakob Aas fra Turn & IL National deltok på stevnet både som løfter og dommer, men var nok ikke helt fornøyd med serien 83, 87 og en bom på 90 i rykk, samt 107 og to bom på 113 i støt. “Dårlig!” utrbrøt Aas i det han bommet på vendingen. For Thonerud holdt det med 4 løft som uten den minste tvil ble godkjent.

 

Helgens største pulje var klar for plattingen etter showet fra pulje 4. Regionstrener Fredrik Kvist Gyllensten tok seieren i -77 til tross for å ha meldt om dårlig form i perioden opp til RM. I denne puljen har vi også den populære vektklassen -85 som huser mange sterke løftere. Her fikk vi også puljens høyeste poengsum, Przmek Indy tok 290,12 poeng, selv med kun 2 godkjente løft.

I pulje 6, som skulle avslutte helgen, fikk vi se poengsummen krype over 300 poeng da Eirik Mølmshaug fra Lørenskog AK løftet 114 – 145 i SM -94, som holdt til beste løfter over Tor Kristoffer Klethagen fra Gjøvik AK i SM -105 med løftene 125 – 145.

Regionen takker atleter, funksjonærer og arrangørklubb for i år og håper på enda bedre oppmøte neste år da det igjen er duket for RM ved Gjøvik Atletklubb.