Regional ungdoms- og treningssamling på Gjøvik 2018

Regionssamling på Gjøvik 22-23. september 2018

Lørdagen startet vi opp ved ni-tiden med velkomst i Gjøvik Atletklubb’s lokaler ved Gjøvik Stadion. Tre klubber fra regionen var representert Gjøvik Atletklubb, Lørenskog Atletklubb og Spydeberg Atletene. Vi startet opp med felles oppvarming utendørs for å få kroppen litt igang til dagens første økt. Da hadde vi litt generell bevegelse for å myke opp ledd og noe spenst med regionstrener Egon Vee-Haugen. Under lørdagens første økt skulle vi trene på eksplosivitet med styrkerykk og støt med styrkevendinger på 50-70% av års beste. Flere fikk inn gode løft og kroppen fikk kviknet til på morgenkvisten.

Felles lunsj ble etterfulgt av teori i regi av regionstrener Fredrik Gyllensten. Alle deltakerne skulle evaluere egen løfting og finne sine svakheter for å legge en grov treningsplan over hva de enkelte må prioritere i treningen framover for å nå sine mål. Her i utgangspunkt om svakhetene lå innenfor teknikk, muskelstyrke eller viljestyrke, for så å tilpasse deretter.

For dagens andre økt på lørdagen ble det en liten avstemming om man ville teste hvor mange single repetisjoner man klarte på 90% av års beste eller en liten treningskonkurranse. Her var det stemning for å teste blant flest av deltakerne og valget falt på sistnevnte. Det ble gode og sterke løft blant flere, mens enkelte valgte å ta det roligere enn andre.

Søndagen startet vi opp med felles frokost etterfulgt av en flott «pep-talk» av Egon Vee-Haugen hvor han snakket om hvordan det var da han selv startet opp, pågangsmot, smertetoleranse innenfor vektløfting, miljø og mer. Et veldig inspirerende innslag. Siste økta på samlingen skulle være en teknikkøkt, med Fredrik Gyllensten’s velkjente «kvalitetsmetoden».  Avslutningsvis skulle alle runde dette av med en styrkeøvelse.

Totalt sett ble dette nok en vellykket høstsamling hos Gjøvik AK.

Celine Mariell Bertheussen – styremedlem

Østlandet Vektløfterregion