10 spørsmål med Daniel Strømsborg Roness

Av: Nicolai Roness
Jeg spurte Daniel om han kunne ta seg tid til å svare på 10 spørsmål om sin vektløfterkarriere. Han sa selvfølgelig ja! Det blir spennende å følge Daniel under EM i Moskva 2021, og da er det alltid kjekt å vite litt mer om utøveren som står på plattingen.

Dream team i action! Trener og kompis, Johan Thonerud i bakgrunnen. Fotokredit: Janicke Walle Jensen
 1. Fortell oss om bakgrunnen din. Hvor er du fra, hvor bor du for øyeblikket, hva jobber du med/utdanning, familieliv osv.
  Jeg fra Hobøl, under utdannelse i Tolletaten, jobber som brannmann. Bor nå i Spydeberg, og så er jeg i familie med deg!
 2. Beskriv vektløfterhistorikken din. Når / hvordan startet du? Hvem har trenerne dine vært? Hvilke mesterskap liker du best?
  Jeg hadde drevet med fotball og noe håndball fra før. begynte tilfeldig med å trene sammen med kompiser av sønnen til Johan, plutselig en dag hadde jeg begynt. Johan har alltid vært treneren min, men vi har vært heldige som har fått mye hjelp og besøk av Boguslaw Debek (tidligere trener for Ruth og Stian).

  Mesterskap må vel være EM på hjemmebane, lite slår den stemninga der. Ellers veldig fornøyd med NM i Larvik der jeg stilte i -67kg og tok 8 norske og 3 nordiske rekorder.
   
 3. Beskriv dine beste eller mest bemerkelsesverdige løft, eller forklar hvorfor du foretrekker rykk fremfor støt eller omvendt.
  Må vel være den nye støtrekorden på 163kg på 74kg kroppsvekt. Alltid vært best i støt, aldri vært særdeles god i rykk, enkelt og greit. Støt er da kongeøvelsen som en selv kan avgjøre en medaljekamp!
 4. Hvilke andre meritter kan du vise til? Elitepremie? RM/LM/NM gull eller lignende?
  Har vunnet NM 5 ganger (tror jeg), gullklokka, en haug av norske rekorder, nå gjeldende i -67, -73 og -81 unntatt i rykk, som kommer!
 5. Trener du andre? Hvorfor/hvorfor ikke?
  Trener ingen fast, men kommer med råd/ tips og meninger, om folk ønsker eller ikke 😎
 6. Hva gjør at du prioriterer vektløfting fremfor andre ting?
  Det er jo morsomt da! Vektløfting gir meg mye, så da er det bare å holde på til man er lei!
 7. Hva er det ved din klubb og ditt klubbmiljø du liker godt?
  Spydeberg Atletene har alltid høye mål, noe som passer meg godt, men samtidig sosial klubb som stiller opp for hverandre på trening og stevner!
 8. Beskriv noen av hindringene du møter som utøver/trener, eller kanskje noen ting som frustrerer deg i vektløfting. Hva slags endringer vil du se, personlig eller med sporten generelt?
  skader er den biten som utøvere alltid vil komme borti. En må bli flinkere til å lytte til hva kroppen faktisk prøver å si til deg, enn å ignorere og få en unødig skade. En ønsker også å få resultat i går, noe som ikke går. En må tenke langsiktig, ikke forvente resultater med en gang. En må være ærlig ovenfor seg selv om sine styrker/ svakheter i løftinga (om det skal være psyke, styrke, teknikk eller andre faktorer) da vil utviklingskurven være større!
 9. Hva er dine planer og mål for livet ditt i vektløfting? Hvordan ser du på fremtiden din i sporten? Planlegger du å være involvert i vektløfting i mange år?
  Jeg sikler etter 173 kg, 100kg mer enn kroppsvekt. Et VM hadde vært nydelig å kunne vært med på! Holder på til jeg er lei.
 10. Hvem er noen av dine viktigste innflytelser, mennesker du ser opp til osv.? Hvem er menneskene du vil takke?
  Johan Thonerud, treneren min, har alltid stilt opp! Har vært med han 5 dager i uka i snart 10 år, så han har blitt litt som en ekstra far og en god venn.

Oversikt over klubbene

Arrangementer

juni, 2021

Følg oss i sosiale medier

Siste nytt

Oppdatering om RM 2021
20Jun

Oppdatering om RM 2021

Søndag 27. juni stiller Tryggve Duun, Hilde Næss og Asta

Et inkluderende løftemiljø
17Jun

Et inkluderende løftemiljø

Vi i Østlandet vektløfterregion er den mest folkerike delen av

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE
17Jun

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE

Denne bloggartikkelen er skrevet av landslagsbokser og masterstudent i ernæringsfysiologi

Relaterte artikler

Et inkluderende løftemiljø
17Jun

Et inkluderende løftemiljø

Vi i Østlandet vektløfterregion er den mest folkerike delen av landet, selv om vi ikke har så mange løfteklubber eller utøvere. Men vi har gode forutsetninger for rekruttering med en slik befolkningsmasse! Det betyr at vi kan få alle typer mennesker inn i våre klubber, og da er det viktig å ta et standpunkt. Et […]

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE
17Jun

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE

Denne bloggartikkelen er skrevet av landslagsbokser og masterstudent i ernæringsfysiologi ved UiO, Madeleine Angelsen. @angelsenkosthold 2021 HVA GJØR EN VEKTLØFTER GOD?Jeg er jo egentlig bokser, men på samme måte som i boksing er styrke og eksplosivitet viktige egenskaper for å bli god i olympisk vektløfting. For å bli sterkere og mer eksplosiv kreves trening, hvile […]

Gangen i et stevne
10May

Gangen i et stevne

Robert Grønland fra Elverum AK har laget denne saken, som vi tenkte at flere kunne ha nytte av. Det er mange regler, kurs og veiledninger for funksjonærer og dommere som handler om stevner og hva som skjer der. Men det er ikke alltid like lett som utøver å få fatt på alt som skjer ved […]

Utøverintervju
09May

Utøverintervju

10 spørsmål med Daniel Strømsborg Roness Av: Nicolai RonessJeg spurte Daniel om han kunne ta seg tid til å svare på 10 spørsmål om sin vektløfterkarriere. Han sa selvfølgelig ja! Det blir spennende å følge Daniel under EM i Moskva 2021, og da er det alltid kjekt å vite litt mer om utøveren som står […]

Nyhetsbrev

Vi sender ut et nyhetsbrev en gang i blant. 

I nyhetsbrevene våre får du referater fra stevner, praktisk informasjon om kommende arrangementer og andre spennende nyheter. 

Registrer deg i dag, og få nyhetsbrevet du og. Vi lover – dette er det eneste vi bruker dataene dine til.

For å registrere deg som mottaker av nyhetsbrevene våre ber vi deg om å klikke på boksen under.

Du kan kansellere nyhetsbrevet når som helst ved å trykke på linken nederst på nyhetsbrevet vi sender deg.

Vi bruker Mailchimp. Ved å abonnere godtar du at dataen blir lagt inn i Mailchimp-systemet vårt Les mer om Mailchimps personvernspolicy her.

Telefonnummer

+47 958 36 159

Epost

vektloftingost@gmail.com

Postadresse

Hunnsvegen 66
2819 Gjøvik

X