Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack no longer supports Custom CSS. Read the WordPress.org documentation to learn how to apply custom styles to your site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/5/5/e/c9n4ml3fm/webroots/r501828/wp-includes/functions.php on line 6078 Utøverintervju – Østlandet vektløfterregion

Utøverintervju

10 spørsmål med Daniel Strømsborg Roness

 

Vi spurte Daniel om han kunne ta seg tid til å svare på 10 spørsmål om sin vektløfterkarriere. Han sa selvfølgelig ja! Det blir spennende å følge Daniel under EM i Moskva 2021, og da er det alltid kjekt å vite litt mer om utøveren som står på plattingen.

 

1. Fortell oss om bakgrunnen din. Hvor er du fra, hvor bor du for øyeblikket, hva jobber du med/utdanning, familieliv osv.

 

Jeg fra Hobøl, under utdannelse i Tolletaten, jobber som brannmann. Bor nå i Spydeberg, og så er jeg i familie med deg! (Nicolai Roness, intervjuer)

 

2. Beskriv vektløfterhistorikken din. Når / hvordan startet du? Hvem har trenerne dine vært? Hvilke mesterskap liker du best?

 

Jeg hadde drevet med fotball og noe håndball fra før. begynte tilfeldig med å trene sammen med kompiser av sønnen til Johan, plutselig en dag hadde jeg begynt. Johan har alltid vært treneren min, men vi har vært heldige som har fått mye hjelp og besøk av Boguslaw Debek (tidligere trener for Ruth og Stian).

Mesterskap må vel være EM på hjemmebane, lite slår den stemninga der. Ellers veldig fornøyd med NM i Larvik der jeg stilte i -67kg og tok 8 norske og 3 nordiske rekorder. 

 

3. Beskriv dine beste eller mest bemerkelsesverdige løft, eller forklar hvorfor du foretrekker rykk fremfor støt eller omvendt.

 

Må vel være den nye støtrekorden på 163kg på 74kg kroppsvekt. Alltid vært best i støt, aldri vært særdeles god i rykk, enkelt og greit. Støt er da kongeøvelsen som en selv kan avgjøre en medaljekamp!

4. Hvilke andre meritter kan du vise til? Elitepremie? RM/LM/NM gull eller lignende?

 

Har vunnet NM 5 ganger (tror jeg), gullklokka, en haug av norske rekorder, nå gjeldende i -67, -73 og -81 unntatt i rykk, som kommer!

 

5. Trener du andre? Hvorfor/hvorfor ikke?

 

Trener ingen fast, men kommer med råd/ tips og meninger, om folk ønsker eller ikke

6. Hva gjør at du prioriterer vektløfting fremfor andre ting?

 

Det er jo morsomt da! Vektløfting gir meg mye, så da er det bare å holde på til man er lei!

 

7. Hva er det ved din klubb og ditt klubbmiljø du liker godt?

 

Spydeberg Atletene har alltid høye mål, noe som passer meg godt, men samtidig sosial klubb som stiller opp for hverandre på trening og stevner!

 

8. Beskriv noen av hindringene du møter som utøver/trener, eller          kanskje noen ting som frustrerer deg i vektløfting. Hva slags endringer vil du se, personlig eller med sporten generelt? 

 

Skader er den biten som utøvere alltid vil komme borti. En må bli flinkere til å lytte til hva kroppen faktisk prøver å si til deg, enn å ignorere og få en unødig skade. En ønsker også å få resultat i går, noe som ikke går. En må tenke langsiktig, ikke forvente resultater med en gang. En må være ærlig ovenfor seg selv om sine styrker/ svakheter i løftinga (om det skal være psyke, styrke, teknikk eller andre faktorer) da vil utviklingskurven være større!

 

9. Hva er dine planer og mål for livet ditt i vektløfting? Hvordan ser du på fremtiden din i sporten? Planlegger du å være involvert i vektløfting i mange år?

 

Jeg sikler etter 173 kg, 100kg mer enn kroppsvekt. Et VM hadde vært nydelig å kunne vært med på! Holder på til jeg er lei.

 

10. Hvem er noen av dine viktigste innflytelser, mennesker du ser opp til osv.? Hvem er menneskene du vil takke?

 

Johan Thonerud, treneren min, har alltid stilt opp! Har vært med han 5 dager i uka i snart 10 år, så han har blitt litt som en ekstra far og en god venn.

 

 

Intervju av Nicolai Roness.

 

Telefonnummer

+47 958 36 159

Epost

vektloftingost@gmail.com

Postadresse

Hunnsvegen 66
2819 Gjøvik