10 spørsmål med Daniel Strømsborg Roness

 

Vi spurte Daniel om han kunne ta seg tid til å svare på 10 spørsmål om sin vektløfterkarriere. Han sa selvfølgelig ja! Det blir spennende å følge Daniel under EM i Moskva 2021, og da er det alltid kjekt å vite litt mer om utøveren som står på plattingen.

 

1. Fortell oss om bakgrunnen din. Hvor er du fra, hvor bor du for øyeblikket, hva jobber du med/utdanning, familieliv osv.

 

Jeg fra Hobøl, under utdannelse i Tolletaten, jobber som brannmann. Bor nå i Spydeberg, og så er jeg i familie med deg! (Nicolai Roness, intervjuer)

 

2. Beskriv vektløfterhistorikken din. Når / hvordan startet du? Hvem har trenerne dine vært? Hvilke mesterskap liker du best?

 

Jeg hadde drevet med fotball og noe håndball fra før. begynte tilfeldig med å trene sammen med kompiser av sønnen til Johan, plutselig en dag hadde jeg begynt. Johan har alltid vært treneren min, men vi har vært heldige som har fått mye hjelp og besøk av Boguslaw Debek (tidligere trener for Ruth og Stian).

Mesterskap må vel være EM på hjemmebane, lite slår den stemninga der. Ellers veldig fornøyd med NM i Larvik der jeg stilte i -67kg og tok 8 norske og 3 nordiske rekorder. 

 

3. Beskriv dine beste eller mest bemerkelsesverdige løft, eller forklar hvorfor du foretrekker rykk fremfor støt eller omvendt.

 

Må vel være den nye støtrekorden på 163kg på 74kg kroppsvekt. Alltid vært best i støt, aldri vært særdeles god i rykk, enkelt og greit. Støt er da kongeøvelsen som en selv kan avgjøre en medaljekamp!

4. Hvilke andre meritter kan du vise til? Elitepremie? RM/LM/NM gull eller lignende?

 

Har vunnet NM 5 ganger (tror jeg), gullklokka, en haug av norske rekorder, nå gjeldende i -67, -73 og -81 unntatt i rykk, som kommer!

 

5. Trener du andre? Hvorfor/hvorfor ikke?

 

Trener ingen fast, men kommer med råd/ tips og meninger, om folk ønsker eller ikke

6. Hva gjør at du prioriterer vektløfting fremfor andre ting?

 

Det er jo morsomt da! Vektløfting gir meg mye, så da er det bare å holde på til man er lei!

 

7. Hva er det ved din klubb og ditt klubbmiljø du liker godt?

 

Spydeberg Atletene har alltid høye mål, noe som passer meg godt, men samtidig sosial klubb som stiller opp for hverandre på trening og stevner!

 

8. Beskriv noen av hindringene du møter som utøver/trener, eller          kanskje noen ting som frustrerer deg i vektløfting. Hva slags endringer vil du se, personlig eller med sporten generelt? 

 

Skader er den biten som utøvere alltid vil komme borti. En må bli flinkere til å lytte til hva kroppen faktisk prøver å si til deg, enn å ignorere og få en unødig skade. En ønsker også å få resultat i går, noe som ikke går. En må tenke langsiktig, ikke forvente resultater med en gang. En må være ærlig ovenfor seg selv om sine styrker/ svakheter i løftinga (om det skal være psyke, styrke, teknikk eller andre faktorer) da vil utviklingskurven være større!

 

9. Hva er dine planer og mål for livet ditt i vektløfting? Hvordan ser du på fremtiden din i sporten? Planlegger du å være involvert i vektløfting i mange år?

 

Jeg sikler etter 173 kg, 100kg mer enn kroppsvekt. Et VM hadde vært nydelig å kunne vært med på! Holder på til jeg er lei.

 

10. Hvem er noen av dine viktigste innflytelser, mennesker du ser opp til osv.? Hvem er menneskene du vil takke?

 

Johan Thonerud, treneren min, har alltid stilt opp! Har vært med han 5 dager i uka i snart 10 år, så han har blitt litt som en ekstra far og en god venn.

 

 

Intervju av Nicolai Roness.

 

Oversikt over klubbene

Arrangementer

september, 2021

Følg oss i sosiale medier

Siste nytt

Østlandsmesterskap 2021
13Sep

Østlandsmesterskap 2021

Informasjon vedrørende Østlandsmesterskap 2021!  Lørdag 18. september arrangeres det ØM

NM Senior 2021
06Sep

NM Senior 2021

Endelig! NM Senior går snart av stabelen, nærmere bestemt helgen

Presterer man bedre med kosttilskudd?
25Sep

Presterer man bedre med kosttilskudd?

Presterer man bedre med kosttilskudd? Marie Omestad fra Norges idrettshøgskole

ØM 2021: Stevneprotokoll
22Sep

ØM 2021: Stevneprotokoll

ØM gikk så det suste i helgen! Her finner dere

NM Senior 2021 startliste
20Sep

NM Senior 2021 startliste

NM Senior nærmer seg, og som dere vet går det

Relaterte artikler

Presterer man bedre med kosttilskudd?
25Sep

Presterer man bedre med kosttilskudd?

Presterer man bedre med kosttilskudd? Marie Omestad fra Norges idrettshøgskole har sett på holdningene til kosttilskudd blant 16-18 åringer som trener på treningssenter. Hun fikk Anti Doping Norges studentpris for sin oppgave. Les mer om det på hjemmesidene til Anti Doping Norge:https://www.antidoping.no/nyheter/overrasket-over-at-ingen-var-negative-til-kosttilskudd Vi spurte Marie om hun kunne skrive et innlegg for løftebloggen vår, noe […]

Bilder fra NM 5kamp
16Sep

Bilder fra NM 5kamp

Nedlastbare bilder

Vektløfting for barn og unge
07Sep

Vektløfting for barn og unge

Lær kidsa løfting! Vi tok en prat med regionstrener Egon Vee-Haugen, med 6 NM gull i vektløfting, en historie fra friidrett og lang erfaring med instruksjon av barn, unge, senior og veteranutøvere, for å høre hva han har å si om vektløfting for ungdom! Olympisk vektløfting er i vinden som aldri før. Med fremveksten av CrossFit […]

Dommerkurs på Elverum AK
30Aug

Dommerkurs på Elverum AK

Helgen 28. og 29. august holdt vi dommerkurs på Elverum Atletklubb. Det var 5 deltakere, 3 fra Elverum og 2 fra Gjøvik. Vi hadde to frafall fra helgens kurs, men kom oss gjennom en hyggelig helg med mange gode og interessante diskusjoner. IWF har som de fleste vet oppdatert regelverket sitt, så kompendiet som ligger […]

Vil du ha verv i Østlandet vektløfterregion?
09Aug

Vil du ha verv i Østlandet vektløfterregion?

Styret i Østlandet vektløfterregion jobber stadig med å sette sammen en godt fungerende valgkomite. Kunne du tenke deg å bidra til at idretten vår fungerer optimalt i alle ledd? Arbeidet til valgkomiteene er undervurdert i de fleste organisasjonsledd. De som velges til disse komiteene har en meget viktig oppgave i norsk idrett. I det følgende […]

Nyhetsbrev

Vi sender ut et nyhetsbrev en gang i blant. 

I nyhetsbrevene våre får du referater fra stevner, praktisk informasjon om kommende arrangementer og andre spennende nyheter. 

Registrer deg i dag, og få nyhetsbrevet du og. Vi lover – dette er det eneste vi bruker dataene dine til.

For å registrere deg som mottaker av nyhetsbrevene våre ber vi deg om å klikke på boksen under.

Du kan kansellere nyhetsbrevet når som helst ved å trykke på linken nederst på nyhetsbrevet vi sender deg.

Vi bruker Mailchimp. Ved å abonnere godtar du at dataen blir lagt inn i Mailchimp-systemet vårt Les mer om Mailchimps personvernspolicy her.

Telefonnummer

+47 958 36 159

Epost

vektloftingost@gmail.com

Postadresse

Hunnsvegen 66
2819 Gjøvik

X