Østlandsmesterskap 2020 – nok en suksess!

Helgen 25-26.januar arrangerte Spydeberg Atletene nok et mesterskap i flotte Spydeberghallen.

Rekordmange hadde meldt seg på, til og med et tresifret antall utøvere, men med noe frafall stilte til slutt 96 løftere til start. For noen var dette deres første stevne, andre returnerte til plattingen etter en lang periode med skader, og flere stilte til start med et mål for øye; kvalifisere til årets NM i Vigrestad.

***

Først ut i ilden på lørdagen var ungdom, junior og veteran menn.  Emil Viktor Sveum (-49) fra Gjøvik A.K imponerte med støt på 11 kg over kroppsvekt. Veteranene satte også mange gode løft før de hoppet ut av løfte-draktene sine for å laglede utøvere fra klubber resten av dagen.

Pulje to besto av ungdom og junior kvinner, samt Ruth Kasirye som eneste veteran. Her er det mange løftere vi gleder oss til å følge i årene som kommer. 

I pulje tre stilte senior kvinner -59 og -64 klassen, to klasser med svært mange sterke damer. Flere gjorde rent bord med 6/6 godkjente løft, og Lena Richter løftet 80/105 og kvalifiserte seg dermed til EM som arrangeres i Moskva 4.– 12. april 2020. Vi gratulerer så masse og gleder oss til å se deg i ilden. Flere satte stevneperser og Karoline Merli (-59) kvalifiserte også til sitt første NM. 

Pulje fire besto av senior kvinner,  -71, -76, -81 og -87 klassen og fire løftere fra veteran klassen. Her var det mye på spill for samtlige løftere som ønsket å kvalifisere til NM. Noen lyktes, mens andre hadde dessverre ikke helt dagen. Vi heier på dere og satser på å se dere klare for NM neste år! 

Marie Haakstad som ble veteran i år tok ny norsk rekord i -55 kg klassen med et rykk på 54 kg!

****

Søndagen startet med veteran menn, fra -67 til – 109 klassen. En stor pulje med både “nye” veteraner og de som har vært i gamet i bokstavelig talt en mannsalder. De to eldste veteranene blir 80 år i år! Utrolig gøy at regionen har så mange erfarne løftere, som viser de yngre at man fortsatt kan rykke og støte, og ikke minst konkurrere i en alder av 80 år! 

Her ble det satt nye rekorder, blant annet Mauricio Kjeldner (-67) fra Spydeberg Atlene. Han satte 6/6 godkjente løft, der alle løftene var rekorder. Rykk og støt med toppløft på 86/116. Vi gratulerer!

Alexander Bahmanyar (-102) Spydeberg Atlene satte også ny norsk rekord i sin klasse i både rykk, støt og sammenlagt med serien 98/131/229! Imponerende!

Pulje seks besto av senior menn, -73, -81 og -98 klassen. Mye bra løfting, men også en pulje preget av en del miss og underkjente løft. Daniel Roness (-81) satte ny norsk rekord i klassen med 152 kg. Han forsøkte jeg på 157 kg også, men misset desverre. Dette ville vært ny norsk rekord.

Åtte løftere i pulje 7 stilte i -96 kg, med en overvekt av løftere fra Lørenskog AK. Også her var det mye bra løfting, og en variert pulje. Mats Olsen satte ny norsk rekord i rykk på 127 kg. 

Siste pulje for helgen var senior menn, -102, -109 og + 109 klassen. Alltid en spennende pulje å se til slutt etter en lang helg. 

Jørgen Kjellevand fra Spydeberg Atletene satte ny norsk rekord -109 klassen med 1 kg støtpers på 166 kg! Vanvittig! Dette sikret ham 1.plassen i sin klasse og 2. plass på tvers av alle klassene. 

Kvinner: beste tre løftere på sinclair poeng: 

Rebekka Tao Jacobsen: 244,02

Lena Richter: 242,32

Maren Fikse: 226, 85

Herrer:  beste tre løftere på sinclair poeng: 

Mats Olsen: 337,92

Jørgen Kjellevand: 316,65

Eirik Mølmshaug: 308,65

***

Husfotograf Janicke Walle Jensen sørget for å forevige mange av løftene denne helgen. Ta kontakt på janicke_walle@hotmail.com dersom du ønsker å se bilder og kjøpe bildepakker. Hun vil også være tilstede under NM i Vigrestad 28. februar – 1. mars, så om du ønsker å sikre deg noen kule bilder, ikke nøl med å ta kontakt. 

Takk til Spydeberg Atletene for nok en flott mesterskap! 

Med vennlig hilsen 

Styret

Foto: Janicke Walle Jensen @janwallejen

Oversikt over klubbene

Arrangementer

januar, 2022

Følg oss i sosiale medier

Siste nytt

REFERAT & BILDER FRA ØSTLANDSMESTERSKAP 2022
27Jan

REFERAT & BILDER FRA ØSTLANDSMESTERSKAP 2022

Helgen 22. – 23. januar arrangerte Spydeberg Atletene nok en

STARTLISTE OG INFORMASJON: ØSTLANDSMESTERSKAP 2022
18Jan

STARTLISTE OG INFORMASJON: ØSTLANDSMESTERSKAP 2022

Førstkommende helg 22. – 23. januar arrangeres nok et Østlandsmesterskap

INVITASJON TIL ØM 2022
26Nov

INVITASJON TIL ØM 2022

Snart nytt år og nye mesterskap står for tur! Spydeberg

Startliste NM Ungdom 2021
03Nov

Startliste NM Ungdom 2021

Nok et mesterskap står for tur! Denne gangen er det

Invitasjon til regionssamling 20. – 21. november 2021
29Oct

Invitasjon til regionssamling 20. – 21. november 2021

Til klubber tilsuttet Østlandet Vektløfterregion,  Endelig kan vi invitere til

Oppsummering fra NM Veteran 2021
04Oct

Oppsummering fra NM Veteran 2021

Lørdag 2. oktober ble  NM Veteran avholdt i regi av

Østlandsmesterskap 2021
13Sep

Østlandsmesterskap 2021

Informasjon vedrørende Østlandsmesterskap 2021!  Lørdag 18. september arrangeres det ØM

NM Senior 2021
06Sep

NM Senior 2021

Endelig! NM Senior går snart av stabelen, nærmere bestemt helgen

INVITASJON TIL REGIONSSAMLING 12. FEBRUAR 2022
26Jan

INVITASJON TIL REGIONSSAMLING 12. FEBRUAR 2022

Velkommen til vintersammling for regionens utøvere lørdag 12. februar 2022.

Relaterte artikler

Presterer man bedre med kosttilskudd?
25Sep

Presterer man bedre med kosttilskudd?

Presterer man bedre med kosttilskudd? Marie Omestad fra Norges idrettshøgskole har sett på holdningene til kosttilskudd blant 16-18 åringer som trener på treningssenter. Hun fikk Anti Doping Norges studentpris for sin oppgave. Les mer om det på hjemmesidene til Anti Doping Norge:https://www.antidoping.no/nyheter/overrasket-over-at-ingen-var-negative-til-kosttilskudd Vi spurte Marie om hun kunne skrive et innlegg for løftebloggen vår, noe […]

Bilder fra NM 5kamp
16Sep

Bilder fra NM 5kamp

Nedlastbare bilder

Vektløfting for barn og unge
07Sep

Vektløfting for barn og unge

Lær kidsa løfting! Vi tok en prat med regionstrener Egon Vee-Haugen, med 6 NM gull i vektløfting, en historie fra friidrett og lang erfaring med instruksjon av barn, unge, senior og veteranutøvere, for å høre hva han har å si om vektløfting for ungdom! I Østlandet vektløfterregion satser vi tungt på å løfte frem ungdomsutøvere. […]

Dommerkurs på Elverum AK
30Aug

Dommerkurs på Elverum AK

Helgen 28. og 29. august holdt vi dommerkurs på Elverum Atletklubb. Det var 5 deltakere, 3 fra Elverum og 2 fra Gjøvik. Vi hadde to frafall fra helgens kurs, men kom oss gjennom en hyggelig helg med mange gode og interessante diskusjoner. IWF har som de fleste vet oppdatert regelverket sitt, så kompendiet som ligger […]

Vil du ha verv i Østlandet vektløfterregion?
09Aug

Vil du ha verv i Østlandet vektløfterregion?

Styret i Østlandet vektløfterregion jobber stadig med å sette sammen en godt fungerende valgkomite. Kunne du tenke deg å bidra til at idretten vår fungerer optimalt i alle ledd? Arbeidet til valgkomiteene er undervurdert i de fleste organisasjonsledd. De som velges til disse komiteene har en meget viktig oppgave i norsk idrett. I det følgende […]

Nyhetsbrev

Vi sender ut et nyhetsbrev en gang i blant. 

I nyhetsbrevene våre får du referater fra stevner, praktisk informasjon om kommende arrangementer og andre spennende nyheter. 

Registrer deg i dag, og få nyhetsbrevet du og. Vi lover – dette er det eneste vi bruker dataene dine til.

For å registrere deg som mottaker av nyhetsbrevene våre ber vi deg om å klikke på boksen under.

Du kan kansellere nyhetsbrevet når som helst ved å trykke på linken nederst på nyhetsbrevet vi sender deg.

Vi bruker Mailchimp. Ved å abonnere godtar du at dataen blir lagt inn i Mailchimp-systemet vårt Les mer om Mailchimps personvernspolicy her.

Telefonnummer

+47 958 36 159

Epost

vektloftingost@gmail.com

Postadresse

Hunnsvegen 66
2819 Gjøvik

X