Østlandsmesterskap 2020 – nok en suksess!

Fredrik Kvist Gyllensten - Regionstrener

Helgen 25-26.januar arrangerte Spydeberg Atletene nok et mesterskap i flotte Spydeberghallen.

Rekordmange hadde meldt seg på, til og med et tresifret antall utøvere, men med noe frafall stilte til slutt 96 løftere til start. For noen var dette deres første stevne, andre returnerte til plattingen etter en lang periode med skader, og flere stilte til start med et mål for øye; kvalifisere til årets NM i Vigrestad.

***

Først ut i ilden på lørdagen var ungdom, junior og veteran menn.  Emil Viktor Sveum (-49) fra Gjøvik A.K imponerte med støt på 11 kg over kroppsvekt. Veteranene satte også mange gode løft før de hoppet ut av løfte-draktene sine for å laglede utøvere fra klubber resten av dagen.

Pulje to besto av ungdom og junior kvinner, samt Ruth Kasirye som eneste veteran. Her er det mange løftere vi gleder oss til å følge i årene som kommer. 

I pulje tre stilte senior kvinner -59 og -64 klassen, to klasser med svært mange sterke damer. Flere gjorde rent bord med 6/6 godkjente løft, og Lena Richter løftet 80/105 og kvalifiserte seg dermed til EM som arrangeres i Moskva 4.– 12. april 2020. Vi gratulerer så masse og gleder oss til å se deg i ilden. Flere satte stevneperser og Karoline Merli (-59) kvalifiserte også til sitt første NM. 

Pulje fire besto av senior kvinner,  -71, -76, -81 og -87 klassen og fire løftere fra veteran klassen. Her var det mye på spill for samtlige løftere som ønsket å kvalifisere til NM. Noen lyktes, mens andre hadde dessverre ikke helt dagen. Vi heier på dere og satser på å se dere klare for NM neste år! 

Marie Haakstad som ble veteran i år tok ny norsk rekord i -55 kg klassen med et rykk på 54 kg!

****

Søndagen startet med veteran menn, fra -67 til – 109 klassen. En stor pulje med både “nye” veteraner og de som har vært i gamet i bokstavelig talt en mannsalder. De to eldste veteranene blir 80 år i år! Utrolig gøy at regionen har så mange erfarne løftere, som viser de yngre at man fortsatt kan rykke og støte, og ikke minst konkurrere i en alder av 80 år! 

Her ble det satt nye rekorder, blant annet Mauricio Kjeldner (-67) fra Spydeberg Atlene. Han satte 6/6 godkjente løft, der alle løftene var rekorder. Rykk og støt med toppløft på 86/116. Vi gratulerer!

Alexander Bahmanyar (-102) Spydeberg Atlene satte også ny norsk rekord i sin klasse i både rykk, støt og sammenlagt med serien 98/131/229! Imponerende!

Pulje seks besto av senior menn, -73, -81 og -98 klassen. Mye bra løfting, men også en pulje preget av en del miss og underkjente løft. Daniel Roness (-81) satte ny norsk rekord i klassen med 152 kg. Han forsøkte jeg på 157 kg også, men misset desverre. Dette ville vært ny norsk rekord.

Åtte løftere i pulje 7 stilte i -96 kg, med en overvekt av løftere fra Lørenskog AK. Også her var det mye bra løfting, og en variert pulje. Mats Olsen satte ny norsk rekord i rykk på 127 kg. 

Siste pulje for helgen var senior menn, -102, -109 og + 109 klassen. Alltid en spennende pulje å se til slutt etter en lang helg. 

Jørgen Kjellevand fra Spydeberg Atletene satte ny norsk rekord -109 klassen med 1 kg støtpers på 166 kg! Vanvittig! Dette sikret ham 1.plassen i sin klasse og 2. plass på tvers av alle klassene. 

Kvinner: beste tre løftere på sinclair poeng: 

Rebekka Tao Jacobsen: 244,02

Lena Richter: 242,32

Maren Fikse: 226, 85

Herrer:  beste tre løftere på sinclair poeng: 

Mats Olsen: 337,92

Jørgen Kjellevand: 316,65

Eirik Mølmshaug: 308,65

***

Husfotograf Janicke Walle Jensen sørget for å forevige mange av løftene denne helgen. Ta kontakt på janicke_walle@hotmail.com dersom du ønsker å se bilder og kjøpe bildepakker. Hun vil også være tilstede under NM i Vigrestad 28. februar – 1. mars, så om du ønsker å sikre deg noen kule bilder, ikke nøl med å ta kontakt. 

Takk til Spydeberg Atletene for nok en flott mesterskap! 

Med vennlig hilsen 

Styret

Foto: Janicke Walle Jensen @janwallejen

Oversikt over klubbene

Arrangementer

juni, 2021

Følg oss i sosiale medier

Siste nytt

Oppdatering om RM 2021
20Jun

Oppdatering om RM 2021

Søndag 27. juni stiller Tryggve Duun, Hilde Næss og Asta

Et inkluderende løftemiljø
17Jun

Et inkluderende løftemiljø

Vi i Østlandet vektløfterregion er den mest folkerike delen av

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE
17Jun

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE

Denne bloggartikkelen er skrevet av landslagsbokser og masterstudent i ernæringsfysiologi

Relaterte artikler

Et inkluderende løftemiljø
17Jun

Et inkluderende løftemiljø

Vi i Østlandet vektløfterregion er den mest folkerike delen av landet, selv om vi ikke har så mange løfteklubber eller utøvere. Men vi har gode forutsetninger for rekruttering med en slik befolkningsmasse! Det betyr at vi kan få alle typer mennesker inn i våre klubber, og da er det viktig å ta et standpunkt. Et […]

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE
17Jun

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE

Denne bloggartikkelen er skrevet av landslagsbokser og masterstudent i ernæringsfysiologi ved UiO, Madeleine Angelsen. @angelsenkosthold 2021 HVA GJØR EN VEKTLØFTER GOD?Jeg er jo egentlig bokser, men på samme måte som i boksing er styrke og eksplosivitet viktige egenskaper for å bli god i olympisk vektløfting. For å bli sterkere og mer eksplosiv kreves trening, hvile […]

Gangen i et stevne
10May

Gangen i et stevne

Robert Grønland fra Elverum AK har laget denne saken, som vi tenkte at flere kunne ha nytte av. Det er mange regler, kurs og veiledninger for funksjonærer og dommere som handler om stevner og hva som skjer der. Men det er ikke alltid like lett som utøver å få fatt på alt som skjer ved […]

Utøverintervju
09May

Utøverintervju

10 spørsmål med Daniel Strømsborg Roness Av: Nicolai RonessJeg spurte Daniel om han kunne ta seg tid til å svare på 10 spørsmål om sin vektløfterkarriere. Han sa selvfølgelig ja! Det blir spennende å følge Daniel under EM i Moskva 2021, og da er det alltid kjekt å vite litt mer om utøveren som står […]

Nyhetsbrev

Vi sender ut et nyhetsbrev en gang i blant. 

I nyhetsbrevene våre får du referater fra stevner, praktisk informasjon om kommende arrangementer og andre spennende nyheter. 

Registrer deg i dag, og få nyhetsbrevet du og. Vi lover – dette er det eneste vi bruker dataene dine til.

For å registrere deg som mottaker av nyhetsbrevene våre ber vi deg om å klikke på boksen under.

Du kan kansellere nyhetsbrevet når som helst ved å trykke på linken nederst på nyhetsbrevet vi sender deg.

Vi bruker Mailchimp. Ved å abonnere godtar du at dataen blir lagt inn i Mailchimp-systemet vårt Les mer om Mailchimps personvernspolicy her.

Telefonnummer

+47 958 36 159

Epost

vektloftingost@gmail.com

Postadresse

Hunnsvegen 66
2819 Gjøvik

X