Storfint besøk fra Polen

Zygmunt Smalcerz, en tidligere polsk vektløfter besøkte nylig Norge!

Zygmunt, med sine 1 meter og 53 cm over bakken, hadde sine gulldager på 70 – tallet med flere gullmedaljer på merittlisten. Han har vært hovedtrener for det polske landslaget og trente dem fram til OL 2008. Fra 2010 har han vært hovedtrener på United States Olympic Training Center i Colorado Springs (USA) og har blant annet trent utøvere som Morghan King (-48 kg), Kristin Pope (-64 kg) og Martha Ann Rogers (-71 kg).

Zygmunt besøkte Oslo fra 9 – 15 desember og treningen var delt opp slik at utøvere fra klubber i regionen kunne være med på ettermiddagstrening hos OAK mellom 9 – 12 desember. Regionslaget ble invitert til Olympiatoppen helgen 13 – 15 desember.
Referat fra Olympiatoppen kommer.

Her kommer et lite referat fra treningen 17.00 mandag 9.desember.  

Vi var totalt 10 løftere fordelt på tre plattinger og representerte Christiania Atletklubb (CAK), Oslo Atletklubb (OAK) og Spydeberg Atletene. Zygmunt startet med en gøyal og litt annerledes oppvarming som inneholdt en del balanseøvelser, hoppeøvelser, men også klassiske oppvarmingsøvelser for rykk og støt, også kjent som «luft – løfting», der alle latet som vi holdt en stang. Mye drilling på fart og posisjoner og alle ble gode og varme etter kort tid.

Vi fordelte oss på de tre plattingene og kjørte følgende øvelser:

1)      Press over hodet i splitt posisjon

2)      Støtvariant: vending fra kneet + frontbøy + overstøt

3)      Støt

4)      Rykkvariant: Rykk fra hoften + rykk fra kneet +  rykk fra under kneet +

5)      Knebøy

Zygmunt ga oss flere ting å jobbe med. Alt fra smalere grep, et fastere grep om stanga i vendingene, kortere splitt, bedre fordeling på fremste og bakre fot i overstøtet og flere fikk mye nytt å bryne seg på. 

I ettertid har vi fått høre fra flere som deltok på treningen at de fikk veldig gode tilbakemelding fra Zygmunt, både ros og konstruktive tips til forbedringer. I tillegg var han tydelig med tanke på hva hver løfter kunne jobbe videre med. 

Alt i alt et supert tiltak fra NVF og en lærerik og litt annerledes trening. Flere løftere var med på flere treninger gjennom uken og har forhåpentligvis lært mye nytt og klare for et godt løfteår også i 2020! 

Mvh

Østlandet Vektløfterregion

Karoline Ellestad Merli (Spydeberg Atletene) får gode instrukser på posisjoner før et støt.
Ragnhild Haug Lillegård (OAK) i første øvelse: press bak hodet i splittposisjon.
Oppvarming: «luft-løfting»
Terping & Teknikk
«This is easy» kom det ofte fra Zygmunt da han forklarte øvelsene…

Telefonnummer

+47 958 36 159

Epost

vektloftingost@gmail.com

Postadresse

Hunnsvegen 66
2819 Gjøvik