Oppdatering om RM 2021

Søndag 27. juni stiller Tryggve Duun, Hilde Næss og Asta Rønning Fjærli opp som dommere for et digitalt regionsmesterskap. De er dommere ved avviklingen av de lokale stevnene i regionen når vi holder vårt første online RM. En ekstra stor takk til Tryggve fra Nordenfjeldske vektløfterregion som stiller opp for Østlandet vektløfterregion på denne måten!

Elverum Atletklubb stiller med hele 7 og Gjøvik Atletklubb stiller med 5 løftere til årets Regionsmesterskap i vektløfting. Fra EAK er det påmeldte løftere i alle aldersklasser, med en ungdom, en junior, to senior og hele tre veteraner. Alle rapporteres å være i knallform etter å ha trent godt i hele vinter. De fleste har også levert gode resultater og prestasjoner på stevner i løpet av vinteren og våren.

Alle de påmeldte fra EAK bor i Elverum og trener for tiden i lokalene til CrossFit Elverum. Her har man to ukentlige fellestreninger, der spesielt ungdomsgruppen får god oppfølging fra dyktige trenere. Mange av de eldre løfterne trener også mye utenom de oppsatte fellestreningene, og EAK har i år rekordmange løftere som har kvalifisert seg til NM Senior. Ambisjonen for 2022 er å stille med løftere i alle NM fra ungdom til veteran.

Elverum AK har klart å holde det gående gjennom pandemien, og har faktisk også økt sine medlemstall i løpet av 2020 og 2021. Spesielt gledelig er det å se at ungdom- og juniorgruppen stadig vokser. Vi håper at neste helgs RM blir et morsomt stevne med mange gode prestasjoner fra begge klubbene, til tross for at det blir desentralisert digital gjennomføring. Håpet for høsten 2021 er også at det blir mer normalt å samles og konkurrere mot hverandre på samme platting igjen. Følg gjerne Elverum AK på facebook.

Gjøvik AK med sine 5 påmeldte Gjøvikensere stiller med 1 norsk mester fra NM-junior i 2021 og dagens tyngste startvekter. Emil satte norske rekorder i rykk, støt og sammenlagt, og er i en rivende utvikling. Det blir spennende å se hva Emil gjør fremover.

Alle fra Gjøvik AK er Gjøvikensere bosatt i Gjøvik, trener på vektløfternes hus på Gjøvik hvor det er to ukentlige fellestreninger. Her er det også et ungdomsfokus, og det jobbes veldig bra med utvikling på klubben. Gjøvik AK har egne hjemmesider som man kan titte innom for tidvis oppdateringer rundt de som løfter der og resultater på stevner, samt andre happenings for klubben.

Gjøvik AK har hatt aktivitet gjennom pandemien både på lokalet og stevner. De deltok på forrige RM vektløfting, og hadde også deltakere på årets ØM. Vi er spent på hvordan ØVRs første digitale stevne går, og ønsker alle involverte lykke til!

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.


-Styret

Oversikt over klubbene

Arrangementer

august, 2021

Følg oss i sosiale medier

Siste nytt

Invitasjon til ØM 2021 – senior og veteran
19Jul

Invitasjon til ØM 2021 – senior og veteran

Her kan dere lese invitasjonen til ØM 2021 – lokale

Informasjon om ØM 2021 for senior og veteran
11Jul

Informasjon om ØM 2021 for senior og veteran

Oppdatert innlegg: ØM avholdes 18. september, slik det står i

Press: Hva sier reglene?
09Jul

Press: Hva sier reglene?

Denne bloggartikkelen er basert på dette innlegget, skrevet av Harvey

Relaterte artikler

Press: Hva sier reglene?
09Jul

Press: Hva sier reglene?

Denne bloggartikkelen er basert på dette innlegget, skrevet av Harvey Newton, og tilpasset til ØVR sin blogg. I de senere år har vi sett mange tilfeller hvor løftere har tilsynelatende løftet et bra løft, kanskje en pers eller rekord, men s har løftet blitt underkjent av dommerne og/eller juryen. Årsaken er veldig ofte press, fremfor […]

Et inkluderende løftemiljø
17Jun

Et inkluderende løftemiljø

Vi i Østlandet vektløfterregion er den mest folkerike delen av landet, selv om vi ikke har så mange løfteklubber eller utøvere. Men vi har gode forutsetninger for rekruttering med en slik befolkningsmasse! Det betyr at vi kan få alle typer mennesker inn i våre klubber, og da er det viktig å ta et standpunkt. Et […]

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE
17Jun

KOSTHOLD FOR VEKTLØFTERE

Denne bloggartikkelen er skrevet av landslagsbokser og masterstudent i ernæringsfysiologi ved UiO, Madeleine Angelsen. @angelsenkosthold 2021 HVA GJØR EN VEKTLØFTER GOD?Jeg er jo egentlig bokser, men på samme måte som i boksing er styrke og eksplosivitet viktige egenskaper for å bli god i olympisk vektløfting. For å bli sterkere og mer eksplosiv kreves trening, hvile […]

Gangen i et stevne
10May

Gangen i et stevne

Robert Grønland fra Elverum AK har laget denne saken, som vi tenkte at flere kunne ha nytte av. Det er mange regler, kurs og veiledninger for funksjonærer og dommere som handler om stevner og hva som skjer der. Men det er ikke alltid like lett som utøver å få fatt på alt som skjer ved […]

Utøverintervju
09May

Utøverintervju

10 spørsmål med Daniel Strømsborg Roness Av: Nicolai RonessJeg spurte Daniel om han kunne ta seg tid til å svare på 10 spørsmål om sin vektløfterkarriere. Han sa selvfølgelig ja! Det blir spennende å følge Daniel under EM i Moskva 2021, og da er det alltid kjekt å vite litt mer om utøveren som står […]

Nyhetsbrev

Vi sender ut et nyhetsbrev en gang i blant. 

I nyhetsbrevene våre får du referater fra stevner, praktisk informasjon om kommende arrangementer og andre spennende nyheter. 

Registrer deg i dag, og få nyhetsbrevet du og. Vi lover – dette er det eneste vi bruker dataene dine til.

For å registrere deg som mottaker av nyhetsbrevene våre ber vi deg om å klikke på boksen under.

Du kan kansellere nyhetsbrevet når som helst ved å trykke på linken nederst på nyhetsbrevet vi sender deg.

Vi bruker Mailchimp. Ved å abonnere godtar du at dataen blir lagt inn i Mailchimp-systemet vårt Les mer om Mailchimps personvernspolicy her.

Telefonnummer

+47 958 36 159

Epost

vektloftingost@gmail.com

Postadresse

Hunnsvegen 66
2819 Gjøvik

X