Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack no longer supports Custom CSS. Read the WordPress.org documentation to learn how to apply custom styles to your site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/5/5/e/c9n4ml3fm/webroots/r501828/wp-includes/functions.php on line 6078 Referat fra regionsmesterskapet 2021 – Østlandet vektløfterregion

Referat fra regionsmesterskapet 2021

Regionsmesterskapet 2021 ble avviklet som online stevne, søndag den 27. juni. Stevnet kan sees i reprise ved å klikke HER. Takk til Tryggve, Hilde og Jeanette som dømte, og Tryggve som loset utøverne gjennom stevnet som speaker og kommentator.

Eleverum AK stilte med 7 konkurransesugne løftere. Selv om de fleste har deltatt på interne seriestevner, var dette første mulighet for å konkurrere utenfor egen klubb siden RM i Fredrikstad i 2020. Løfterne hadde valgt litt ulike strategier, men det meste så ut til å fungere bra i dag.

Gjøvik AK stilte med 4 løftere, og dagens første løfter var et kjærkomment gjensyn på plattingen. Iben Karete Karlsen gjorde 6 av 6 godkjente løft selv om det er lenge siden hun deltok på stevne sist. Det gikk ikke helt veien for de andre løfterne ved GAK i dag, men det var likevel moro å følge med på juniorløfter Louisa Hjelmås og hennes forsøk på å klare NM kravet. Med et jr. NM tilbakelagt helgen før så var det ikke det beste utgangspunktet for kvalifisering til senior, men det er tøft å prøve!

Etter at Iben Karete Karlsen var ferdig med sine rykk, gikk Jeanette Myrvold på som første EAK løfter på plattingen. Hun satte alle sine tre rykk, lett og kontrollert og endte opp på 33 kg. Hun kunne nok gjenre ha vært litt mer offensiv. For her så vi at det var en del å gå på.

Hege Grønland, satte også alle sine tre rykk på en overbevisende måte og endte på 35 kg som er tangering av PR. Både Alexander Tronsgård og Andrine Myrengen gikk litt mer offensivt til verks i dag. Etter å ha satt sine første to rykk, gikk begge for ny PR i siste forsøk.

Alexander misset marginalt på siste og ble da stående på 36 kg, mens Andrine overbeviste nok en gang med et solid sisterykk, og ny PR med 42 kg.

Maja Bjørnstad har ikke løftet på stevne på en stund. Så det er mulig det var nervene som spilte henne et lite puss. Hun bommet på de to første forsøkene, uten at det på noen måte så tungt ut. Men Maja tok seg sammen på siste forsøk og satte et fint rykk på 51 kg.

Nicolai Roness satte serien 50, 55 og 60, og har således gjort sine tyngste rykk på over 2 år. Det er utrolig hva et program med varighet på 1,5 uke kan gjøre med en gammel skrott.

Louisa Hjelmås løftet pent på plass sitt første rykk, fikk press på sitt andre, men endte med å sette 2 av 3 rykk og var med sine 63 kg i rykk halvveis til NM kravet. Nå ventet 76 kilo i støt for Hjelmås for å kvalifisere til NM.

Det ryktes at noen av løfterne var litt usikre på formen i dag, etter en sosial tilstelning tidligere i helgen. Så både Robert Grønland og Sigurd Wasa startet litt konservativt i sine rykk. Robert bommet på andre forsøk, men kom tilbake og satte 78 i siste forsøk. Sigurd åpnet forsiktig med 85 kg og gjorde så noen store hopp. Han hadde et veldig godt forsøk på 100 kr, men ble stående på 93 kg som beste rykk.

Tor Kristoffer Klethagen har hatt noe problemer med å sette seg i både rykk, støt knebøy og sofaen i det siste, så det ble med 95 kilo i rykk. Da Klethagen prøvde 100 kg i rykk, kom han litt for langt ned i posisjonen, noe som ga for store smerter og Klethagen ga seg for dagen.

Etter pausen var det igjen klart for mange fine løft. Første løfter ut var Iben Karete Karlsen som satte serien 22, 24 og 26. Alle godkjente løft. Først ut fra EAK var Jeanette Myrvold. Hun fikk også alle sine støt godkjent etter teknisk fine løft. Men alle kan se at det bor mange kilo til i den løfteren. Neste løfter ut i støt var Hege Grønland, som igjen satte løftene sine på en overbevisende måte.

Alexander Tronsgård og Andrine Myrengen løftet også gode løft og de tre løftet litt om hverandre slik at løfterne fikk god tid til å hente seg inn mellom løftene. Hege og Alexander satte alle sine løft og endte opp på hhv 48 og 50 kg. Med det har Alexander økt sin total med 19 kg fra RM i oktober i fjor. 

Andrine hadde dessverre litt mye bevegelse i armene på siste støt, og ble da stående med 50 kg som tellende. Hun har også økt mye i totalen det siste halve året. Så mye bra treningsarbeid i EAK det siste året altså.  

Maja Bjørnstad var siste kvinne ut fra EAK. Etter en litt skuffende rykkserie var det duket for revansje. Serien 67-70 -72 ble godkjent. Ny PR i siste forsøk og også Maja har lagt på 5 kg på totalen siden RM i fjor.

Nicolai Roness har kanskje prikket inn rykkteknikk ved hjelp av internettcoach Daniel Roness, men styrken uteblir enn så lenge. Tilbakemeldinger på løft via telefon er kjekt, men det må fremdeles jobbes med knebøy for gamle Roness.

Louisa Hjelmås satte sitt første løft veldig overbevisende, men 76 kilo i støt ble akkurat for mye for Hjelmås som riktignok kan se tilbake på godt resultat på NM junior sist helg. Hjelmås hadde 76 kg godt over hodet, men for langt foran, og det ble dessverre en miss.

Louisa med 76 kg på strake armer, dessverre kom ikke stangen på plass over hode/nakke – og den forsvant forover.

Støt ble også åpnet relativt konservativt fra både Robert Grønland  og Sigurd Wasa. Robert satte 95 og 101 på oppskriftsmessig måte. 110 kg gikk også opp over hodet, men det var litt for mye beveglese i albueleddet til at det ble godkjent.

Sigurd åpnet med et lett støt på 110 kg før han gjorde noen ganske store sprang. Først fikk han 120 kg godkjent, før det ble lagt på ytterligere 15 kg på stangen! 135 kg var litt seigere i vendingen, men den ble støtet overbevisende opp over hodet og godkjent av alle tre dommerne. Med dette har Sigurd for andre gang satt NM kravet. Vi gleder oss til september!

Se nederst i innlegget, under tabellene for å sjekke stevneprotokollen.

PlasseringVektklasseKategoriResultatUtøverKlubb
1. plass-49UK48 kgIben Karete KarlsenGjøvik AK
1. plass-71JK139 kgLouisa HjelmåsGjøvik AK
2. plass-71JK123 kgMaja BjørnstadElverum AK
1. plass-64SK92 kgAndrine MyrengenElverum AK
1. plass-55K175 kgJeanette MyrvoldElverum AK
1. plass-73K283 kgHege GrønlandElverum AK
1. plass-61UM86 kgAleksander TronsgårdElverum AK
1. plass-89SM228 kgSigurd WasaElverum AK
1. plass-89M2179 kgRobert GrønlandElverum AK
1. plass-81M2130 kgNicolai RonessGjøvik AK

Ranking

PlasseringKategoriPoengUtøverKlubb
1. besteUK75,22Iben Karete KarlsenGjøvik AK
1. besteJK174,93Louisa HjelmåsGjøvik AK
2. besteJK151,39Maja BjørnstadElverum AK
1. besteSK119,94Andrine MyrengenElverum AK
1. besteVeteran K127,24 vpJeanette MyrvoldElverum AK
2. besteVeteran K125,60 vpHege GrønlandElverum AK
1, besteUM126,10Aleksander TronsgårdElverum AK
1. besteSM266,26Sigurd WasaElverum AK
1. besteVeteran M252,36 vpRobert GrønlandElverum AK
2. besteVeteran M189,62 vpNicolai RonessGjøvik AK
vp = veteranpoeng

Telefonnummer

+47 958 36 159

Epost

vektloftingost@gmail.com

Postadresse

Hunnsvegen 66
2819 Gjøvik