Referat fra regionsmesterskapet 2021

Regionsmesterskapet 2021 ble avviklet som online stevne, søndag den 27. juni. Stevnet kan sees i reprise ved å klikke HER. Takk til Tryggve, Hilde og Jeanette som dømte, og Tryggve som loset utøverne gjennom stevnet som speaker og kommentator.

Eleverum AK stilte med 7 konkurransesugne løftere. Selv om de fleste har deltatt på interne seriestevner, var dette første mulighet for å konkurrere utenfor egen klubb siden RM i Fredrikstad i 2020. Løfterne hadde valgt litt ulike strategier, men det meste så ut til å fungere bra i dag.

Gjøvik AK stilte med 4 løftere, og dagens første løfter var et kjærkomment gjensyn på plattingen. Iben Karete Karlsen gjorde 6 av 6 godkjente løft selv om det er lenge siden hun deltok på stevne sist. Det gikk ikke helt veien for de andre løfterne ved GAK i dag, men det var likevel moro å følge med på juniorløfter Louisa Hjelmås og hennes forsøk på å klare NM kravet. Med et jr. NM tilbakelagt helgen før så var det ikke det beste utgangspunktet for kvalifisering til senior, men det er tøft å prøve!

Etter at Iben Karete Karlsen var ferdig med sine rykk, gikk Jeanette Myrvold på som første EAK løfter på plattingen. Hun satte alle sine tre rykk, lett og kontrollert og endte opp på 33 kg. Hun kunne nok gjenre ha vært litt mer offensiv. For her så vi at det var en del å gå på.

Hege Grønland, satte også alle sine tre rykk på en overbevisende måte og endte på 35 kg som er tangering av PR. Både Alexander Tronsgård og Andrine Myrengen gikk litt mer offensivt til verks i dag. Etter å ha satt sine første to rykk, gikk begge for ny PR i siste forsøk.

Alexander misset marginalt på siste og ble da stående på 36 kg, mens Andrine overbeviste nok en gang med et solid sisterykk, og ny PR med 42 kg.

Maja Bjørnstad har ikke løftet på stevne på en stund. Så det er mulig det var nervene som spilte henne et lite puss. Hun bommet på de to første forsøkene, uten at det på noen måte så tungt ut. Men Maja tok seg sammen på siste forsøk og satte et fint rykk på 51 kg.

Nicolai Roness satte serien 50, 55 og 60, og har således gjort sine tyngste rykk på over 2 år. Det er utrolig hva et program med varighet på 1,5 uke kan gjøre med en gammel skrott.

Louisa Hjelmås løftet pent på plass sitt første rykk, fikk press på sitt andre, men endte med å sette 2 av 3 rykk og var med sine 63 kg i rykk halvveis til NM kravet. Nå ventet 76 kilo i støt for Hjelmås for å kvalifisere til NM.

Det ryktes at noen av løfterne var litt usikre på formen i dag, etter en sosial tilstelning tidligere i helgen. Så både Robert Grønland og Sigurd Wasa startet litt konservativt i sine rykk. Robert bommet på andre forsøk, men kom tilbake og satte 78 i siste forsøk. Sigurd åpnet forsiktig med 85 kg og gjorde så noen store hopp. Han hadde et veldig godt forsøk på 100 kr, men ble stående på 93 kg som beste rykk.

Tor Kristoffer Klethagen har hatt noe problemer med å sette seg i både rykk, støt knebøy og sofaen i det siste, så det ble med 95 kilo i rykk. Da Klethagen prøvde 100 kg i rykk, kom han litt for langt ned i posisjonen, noe som ga for store smerter og Klethagen ga seg for dagen.

Etter pausen var det igjen klart for mange fine løft. Første løfter ut var Iben Karete Karlsen som satte serien 22, 24 og 26. Alle godkjente løft. Først ut fra EAK var Jeanette Myrvold. Hun fikk også alle sine støt godkjent etter teknisk fine løft. Men alle kan se at det bor mange kilo til i den løfteren. Neste løfter ut i støt var Hege Grønland, som igjen satte løftene sine på en overbevisende måte.

Alexander Tronsgård og Andrine Myrengen løftet også gode løft og de tre løftet litt om hverandre slik at løfterne fikk god tid til å hente seg inn mellom løftene. Hege og Alexander satte alle sine løft og endte opp på hhv 48 og 50 kg. Med det har Alexander økt sin total med 19 kg fra RM i oktober i fjor. 

Andrine hadde dessverre litt mye bevegelse i armene på siste støt, og ble da stående med 50 kg som tellende. Hun har også økt mye i totalen det siste halve året. Så mye bra treningsarbeid i EAK det siste året altså.  

Maja Bjørnstad var siste kvinne ut fra EAK. Etter en litt skuffende rykkserie var det duket for revansje. Serien 67-70 -72 ble godkjent. Ny PR i siste forsøk og også Maja har lagt på 5 kg på totalen siden RM i fjor.

Nicolai Roness har kanskje prikket inn rykkteknikk ved hjelp av internettcoach Daniel Roness, men styrken uteblir enn så lenge. Tilbakemeldinger på løft via telefon er kjekt, men det må fremdeles jobbes med knebøy for gamle Roness.

Louisa Hjelmås satte sitt første løft veldig overbevisende, men 76 kilo i støt ble akkurat for mye for Hjelmås som riktignok kan se tilbake på godt resultat på NM junior sist helg. Hjelmås hadde 76 kg godt over hodet, men for langt foran, og det ble dessverre en miss.

Louisa med 76 kg på strake armer, dessverre kom ikke stangen på plass over hode/nakke – og den forsvant forover.

Støt ble også åpnet relativt konservativt fra både Robert Grønland  og Sigurd Wasa. Robert satte 95 og 101 på oppskriftsmessig måte. 110 kg gikk også opp over hodet, men det var litt for mye beveglese i albueleddet til at det ble godkjent.

Sigurd åpnet med et lett støt på 110 kg før han gjorde noen ganske store sprang. Først fikk han 120 kg godkjent, før det ble lagt på ytterligere 15 kg på stangen! 135 kg var litt seigere i vendingen, men den ble støtet overbevisende opp over hodet og godkjent av alle tre dommerne. Med dette har Sigurd for andre gang satt NM kravet. Vi gleder oss til september!

Se nederst i innlegget, under tabellene for å sjekke stevneprotokollen.

PlasseringVektklasseKategoriResultatUtøverKlubb
1. plass-49UK48 kgIben Karete KarlsenGjøvik AK
1. plass-71JK139 kgLouisa HjelmåsGjøvik AK
2. plass-71JK123 kgMaja BjørnstadElverum AK
1. plass-64SK92 kgAndrine MyrengenElverum AK
1. plass-55K175 kgJeanette MyrvoldElverum AK
1. plass-73K283 kgHege GrønlandElverum AK
1. plass-61UM86 kgAleksander TronsgårdElverum AK
1. plass-89SM228 kgSigurd WasaElverum AK
1. plass-89M2179 kgRobert GrønlandElverum AK
1. plass-81M2130 kgNicolai RonessGjøvik AK

Ranking

PlasseringKategoriPoengUtøverKlubb
1. besteUK75,22Iben Karete KarlsenGjøvik AK
1. besteJK174,93Louisa HjelmåsGjøvik AK
2. besteJK151,39Maja BjørnstadElverum AK
1. besteSK119,94Andrine MyrengenElverum AK
1. besteVeteran K127,24 vpJeanette MyrvoldElverum AK
2. besteVeteran K125,60 vpHege GrønlandElverum AK
1, besteUM126,10Aleksander TronsgårdElverum AK
1. besteSM266,26Sigurd WasaElverum AK
1. besteVeteran M252,36 vpRobert GrønlandElverum AK
2. besteVeteran M189,62 vpNicolai RonessGjøvik AK
vp = veteranpoeng

Oversikt over klubbene

Arrangementer

desember, 2021

Følg oss i sosiale medier

Siste nytt

INVITASJON TIL ØM 2022
26Nov

INVITASJON TIL ØM 2022

Snart nytt år og nye mesterskap står for tur! Spydeberg

Startliste NM Ungdom 2021
03Nov

Startliste NM Ungdom 2021

Nok et mesterskap står for tur! Denne gangen er det

Invitasjon til regionssamling 20. – 21. november 2021
29Oct

Invitasjon til regionssamling 20. – 21. november 2021

Til klubber tilsuttet Østlandet Vektløfterregion,  Endelig kan vi invitere til

Oppsummering fra NM Veteran 2021
04Oct

Oppsummering fra NM Veteran 2021

Lørdag 2. oktober ble  NM Veteran avholdt i regi av

Østlandsmesterskap 2021
13Sep

Østlandsmesterskap 2021

Informasjon vedrørende Østlandsmesterskap 2021!  Lørdag 18. september arrangeres det ØM

NM Senior 2021
06Sep

NM Senior 2021

Endelig! NM Senior går snart av stabelen, nærmere bestemt helgen

Invitasjon til Trener II
16Nov

Invitasjon til Trener II

Har du tidligere fullfør Trener 1 kurs, men ikke Trener

Relaterte artikler

Presterer man bedre med kosttilskudd?
25Sep

Presterer man bedre med kosttilskudd?

Presterer man bedre med kosttilskudd? Marie Omestad fra Norges idrettshøgskole har sett på holdningene til kosttilskudd blant 16-18 åringer som trener på treningssenter. Hun fikk Anti Doping Norges studentpris for sin oppgave. Les mer om det på hjemmesidene til Anti Doping Norge:https://www.antidoping.no/nyheter/overrasket-over-at-ingen-var-negative-til-kosttilskudd Vi spurte Marie om hun kunne skrive et innlegg for løftebloggen vår, noe […]

Bilder fra NM 5kamp
16Sep

Bilder fra NM 5kamp

Nedlastbare bilder

Vektløfting for barn og unge
07Sep

Vektløfting for barn og unge

Lær kidsa løfting! Vi tok en prat med regionstrener Egon Vee-Haugen, med 6 NM gull i vektløfting, en historie fra friidrett og lang erfaring med instruksjon av barn, unge, senior og veteranutøvere, for å høre hva han har å si om vektløfting for ungdom! I Østlandet vektløfterregion satser vi tungt på å løfte frem ungdomsutøvere. […]

Dommerkurs på Elverum AK
30Aug

Dommerkurs på Elverum AK

Helgen 28. og 29. august holdt vi dommerkurs på Elverum Atletklubb. Det var 5 deltakere, 3 fra Elverum og 2 fra Gjøvik. Vi hadde to frafall fra helgens kurs, men kom oss gjennom en hyggelig helg med mange gode og interessante diskusjoner. IWF har som de fleste vet oppdatert regelverket sitt, så kompendiet som ligger […]

Vil du ha verv i Østlandet vektløfterregion?
09Aug

Vil du ha verv i Østlandet vektløfterregion?

Styret i Østlandet vektløfterregion jobber stadig med å sette sammen en godt fungerende valgkomite. Kunne du tenke deg å bidra til at idretten vår fungerer optimalt i alle ledd? Arbeidet til valgkomiteene er undervurdert i de fleste organisasjonsledd. De som velges til disse komiteene har en meget viktig oppgave i norsk idrett. I det følgende […]

Nyhetsbrev

Vi sender ut et nyhetsbrev en gang i blant. 

I nyhetsbrevene våre får du referater fra stevner, praktisk informasjon om kommende arrangementer og andre spennende nyheter. 

Registrer deg i dag, og få nyhetsbrevet du og. Vi lover – dette er det eneste vi bruker dataene dine til.

For å registrere deg som mottaker av nyhetsbrevene våre ber vi deg om å klikke på boksen under.

Du kan kansellere nyhetsbrevet når som helst ved å trykke på linken nederst på nyhetsbrevet vi sender deg.

Vi bruker Mailchimp. Ved å abonnere godtar du at dataen blir lagt inn i Mailchimp-systemet vårt Les mer om Mailchimps personvernspolicy her.

Telefonnummer

+47 958 36 159

Epost

vektloftingost@gmail.com

Postadresse

Hunnsvegen 66
2819 Gjøvik

X